News: Trouble logging in? Log in from the login page.
December 12, 2019, 06:07:02 AM

Author Topic: thumping, hum, and distortion from one tube  (Read 358 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline denti alligator

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 942
thumping, hum, and distortion from one tube
« on: May 08, 2018, 11:12:05 AM »
I've  been running my Stereomour II without problems for a couple-few years now. It's stock + shunt regular upgrade. Today I began hearing a horrible humming that also began thumping. I switched the 2A3 and it switched channels. It's also distorting the sound, as if there were some kind of bad interference. I assume I have a bad tube. Could it be something else? Any other trouble shooting I should do before getting a new tube?

If it is the tube (likely): do I purchase a matching pair to replace them or is it OK to get just one? Can I buy one from you guys at BH?
- Sam

Rega P3-24 (w/AT 150MLX) w/Groovetracer upgrades / C4S Seduction / FLAC -->J.River -->DSD256 -->Gustard X20 / Stereomour II / Klipsch Forte II w/Crites upgrades / C4S S.E.X. 2.0 +Nickel MQ Iron / Speedball Crack / Sennheiser HD600 w/Cardas cable

Wish list: Eros / Crackatwo / Tode

Offline denti alligator

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 942
Re: thumping, hum, and distortion from one tube
« Reply #1 on: May 09, 2018, 04:16:39 AM »
This morning the channel is totally dead. Switching 2A3 tubes and the dead channel follows. So I have a dead tube.

I ordered a matched pair of Shuguang 2A3Cs. We'll see how those sound.
- Sam

Rega P3-24 (w/AT 150MLX) w/Groovetracer upgrades / C4S Seduction / FLAC -->J.River -->DSD256 -->Gustard X20 / Stereomour II / Klipsch Forte II w/Crites upgrades / C4S S.E.X. 2.0 +Nickel MQ Iron / Speedball Crack / Sennheiser HD600 w/Cardas cable

Wish list: Eros / Crackatwo / Tode