News: Trouble logging in? Log in from the login page.
December 11, 2019, 05:13:00 PM

Author Topic: Left channel humming/buzzing  (Read 78 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jamesad1994

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Left channel humming/buzzing
« on: November 10, 2019, 08:41:47 AM »
Hi everyone,

My stock Crack has recently developed some electrical noise in the left channel. I just discovered that I can reproduce the noise by tapping or shaking my desk, where the Crack sits directly on top of. I also started using a replacement tube, the 6AS7G, about a week ago - I think the issue is correlated to the new tube. Any thoughts from the Bottlehead community on a potential fix?

Thanks!

Offline Paul Birkeland

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11737
Re: Left channel humming/buzzing
« Reply #1 on: November 10, 2019, 08:49:44 AM »
Is the noise still there if you put the old tube back in?
Paul "PB" Birkeland

Bottlehead Grunt & The Repro Man

Offline jamesad1994

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Left channel humming/buzzing
« Reply #2 on: November 10, 2019, 09:03:10 AM »
Just put in an old tube, noise is gone. Could it just be that I got a faulty tube?
« Last Edit: November 10, 2019, 09:05:28 AM by jamesad1994 »

Offline Paul Birkeland

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11737
Re: Left channel humming/buzzing
« Reply #3 on: November 10, 2019, 10:34:28 AM »
It might be that you need to run that tube for a few days to cook in a bit, then the noise will likely go away.
Paul "PB" Birkeland

Bottlehead Grunt & The Repro Man