News: Trouble logging in? Log in from the login page.
August 11, 2020, 12:02:19 AM

Author Topic: Adding mono switch  (Read 815 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ga-wise

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Adding mono switch
« on: March 10, 2017, 05:22:24 PM »
Scanning this forum I've found two suggestions for adding a mono switch to the Foreplay:

1. Connect terminals C & D of the input switch to a SPST switch.

2. Connect output of volume controls to SPST switch. This method apparently may not work as well at full volume.

Is either of these considered best or is there yet another even better way?

Offline Paul Birkeland

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13258
Re: Adding mono switch
« Reply #1 on: March 13, 2017, 06:51:41 AM »
I would opt for the connection at the selector switch, as I believe there's a little more space up there, and it leaves some flexibility for the time down the road when you might want to change out your attenuators.

-PB
Paul "PB" Birkeland

Bottlehead Grunt & The Repro Man

Offline ga-wise

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Adding mono switch
« Reply #2 on: March 15, 2017, 05:06:32 PM »
Thanks PB, sounds like a plan...