News: Trouble logging in? Log in from the login page.
February 25, 2020, 04:21:43 PM

Author Topic: Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail [resolved]  (Read 104 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dynakitbuilder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail [resolved]
« on: January 30, 2020, 05:13:39 AM »
Got less than 1 volt on test #1 ( page28 ).  Went back and checked all the solder connections and they seemed OK.
« Last Edit: January 30, 2020, 06:10:51 AM by Paul Birkeland »

Offline Deke609

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 901
Re: Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail
« Reply #1 on: January 30, 2020, 05:29:29 AM »
I don't have a S3X, but the first voltage test on BH amps is often to test DC voltage after being rectified from AC voltage. If you are supposed to get 100+ volts DC and are seeing less than 1 volt, I'd double check that your meter is set for DC (straight lines) and not AC (wavy line).

I'd also double check that the fuse is inserted in the correct holder position. There are likely 2 positions - the lower one is the correct one; the upper is just a storage space for a spare fuse.

Also: I'm assuming the amp passed all resistance checks?

If none of the above help, I'd post some detailed pics of the wiring.

cheers, Derek
Derek
______

Roon Intel NUC ->  Yggdrasil DAC -> BeePre (w/ BeeQuiet and EML 300B)  -> Kaiju (w/ DCFil and EML 300B) or Stereomour II (2A3 [EML Mesh] and 45 Conversion [EML 45B])  -> Audeze LCD4

Offline oguinn

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 501
    • DIY Audio Gallery
Re: Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail
« Reply #2 on: January 30, 2020, 05:38:47 AM »
The test on page 28 is well before the amp is even wired up. It's to determine how the power transformer should be wired, so it needs to be in AC, not DC.

Derek's troubleshooting notes are a good place to start (minus the DC thing). Also check the batteries on your DMM.
Jameson O’Guinn

-

Main System: Schiit Bifrost MB, U-Turn Orbit, Eros, BeePre, Stereomour II w/ DC Filament & Shunt Regulator (replacing w/ Kaiju), SEX 3.0 w/ C4S, Blumenstein Orcas, HD6XX

Desktop System: Crack with Speedball

Offline Paul Birkeland

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12155
Re: Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail
« Reply #3 on: January 30, 2020, 05:54:58 AM »
That is a test of your incoming line voltage, not the power transformer.

Did you install the fuse?  Is it in the correct spot?
Paul "PB" Birkeland

Bottlehead Grunt & The Repro Man

Offline Dynakitbuilder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail
« Reply #4 on: January 30, 2020, 06:06:07 AM »
Got it.  Fuse was not in the right place. Now measures 124v.
First time on the forum.  If I had read further into the forum I would have seen this problem answered already!  Thanks!

Offline oguinn

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 501
    • DIY Audio Gallery
Re: Sex kit 3.0: PT-10 voltage test fail [resolved]
« Reply #5 on: January 30, 2020, 06:26:17 AM »
Welcome! Good luck with the rest of the build.
Jameson O’Guinn

-

Main System: Schiit Bifrost MB, U-Turn Orbit, Eros, BeePre, Stereomour II w/ DC Filament & Shunt Regulator (replacing w/ Kaiju), SEX 3.0 w/ C4S, Blumenstein Orcas, HD6XX

Desktop System: Crack with Speedball