News: Trouble logging in? Log in from the login page.
August 10, 2020, 01:27:51 AM

Author Topic: Original Quickie - PJCCS problems [resolved]  (Read 118 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rangerman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
Original Quickie - PJCCS problems [resolved]
« on: June 17, 2020, 04:47:15 AM »
I just fitted the PJCCS kit to my Quickie but have lost one of the channels (B tube side). It is an original model Quickie and I had done the wiring mod for the reversed polarity of the D cell batteries. The Quickie was working perfectly prior to fitting the PJCCS. I have double checked the wiring as per the kit manual and all the soldered joints are good. New batteries were also fitted. The fault does not follow the tube and my amp and speakers both check out ok. Voltage measurements are as follows:

IA/IB  35.5/35.5 V
OA/OB  34.8/23.5 V
A5/B5   3.1/2.2v
A6/B6  23.5/ 34 V

Does anyone have any idea what the issue could be? Any help is appreciated as this one has got me beaten.

Cheers,

Chris.
« Last Edit: June 17, 2020, 11:12:17 AM by Paul Birkeland »

Offline Paul Birkeland

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13246
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #1 on: June 17, 2020, 05:23:58 AM »
Can you post some photos of your installation?
Paul "PB" Birkeland

Bottlehead Grunt & The Repro Man

Offline rangerman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #2 on: June 17, 2020, 08:01:09 AM »
Hi Paul - a couple of pics attached.

Offline oguinn

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 645
    • DIY Audio Gallery
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #3 on: June 17, 2020, 08:20:02 AM »
You have a couple solder joints you could touch up. The A side MJE350 needs more solder, as does the smaller resistor near the B side.
Jameson O’Guinn

-

Main System: Schiit Bifrost MB, Schiit Sol, Eros 2, BeePre, Kaiju/Stereomour II, Jägers, Mainline

Desktop System: Crack with Speedball

Online Deke609

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1130
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #4 on: June 17, 2020, 08:43:08 AM »
It looks like you might have a solder bridge -- see red circle.

cheers, Derek
Derek
______

Roon Intel NUC ->  Yggdrasil DAC -> BeePre (w/ BeeQuiet and EML 300B)  -> Kaiju (w/ DCFil and EML 300B) or Stereomour II (2A3 [EML Mesh] and 45 Conversion [EML 45B])  -> Audeze LCD4

Offline Paul Birkeland

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13246
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #5 on: June 17, 2020, 09:32:19 AM »
You need to reflow all of the solder joints on that board.  Look at the A side MJE350 from the top of the board.  Notice how there's no solder wicking up around the transistor legs?  That's a 100% indicator that you need to reflow those joints and heat them till the solder flows through the board.
Paul "PB" Birkeland

Bottlehead Grunt & The Repro Man

Offline rangerman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #6 on: June 17, 2020, 09:59:13 AM »
Thanks for all the replies - I’ll reflow the joints and let you know the outcome. Cheers,
« Last Edit: June 17, 2020, 10:56:25 AM by rangerman »

Offline rangerman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
Re: Original Quickie - PJCCS problems
« Reply #7 on: June 17, 2020, 10:45:29 AM »
I just reflowed all the joints and success! All is good - the Quickie sounds fantastic now! I guess the lessons from this are that I have to purchase a magnifying glass, and I need a new prescription for my spectacles....Thanks for your help guys, I’m a happy camper again.